ปลาหมึกชุปแป้งทอด
by Black Momo
สูตรนี้เราได้รับเกียติจาก Ms. Black Momo เป็นสูตรแรกหลังจากการแจ้งข่าวภายในวันแรก Black Momo เป็นสาวไทยจากแคนนาดา เธอให้สูตรการทำอาหารง่ายๆ และสวยงามมาร่วมการทำบุญในครั้งนี้ด้วย
ถ้าชอบสูตรนี้ ท่านสามารถบริจาคเงินหรือสิ่งของให้น้องๆบ้านโฮมฮัก โดยดูรายละเอียดการบริจาค Click ที่นี่
-----------------------------------------
We got this recipe from Ms. Black Momo as our first recipe right after we open Cooking For Hope blog in the first day. Black Momo is Thai girl living in Canada. She contributes us her first faverite menu that you can easily cook it at home.
If you like this recipe, please donate fund or objects to Bann Home Hug. Click here for donation instruction
ฉันชอบอาหารทอดโดยเฉพาะปลาหมึกทอด วิธีการทำก็ง่ายมากแม้กระทั่งสาวขี้เกียจแบบฉันยังสามารถทำมันได้สำเร็จเลย
เอาละค่ะ มาดูวิธีการทำที่แสนง่ายกันเลย
วิธีการ
- เตรียมชามใหญ่ 3 ชาม
- ชามแรก ผสมแป้งทอดกรอบ 1/2 ถ้วย เกลือเล็กน้อย พริกไทยป่น ผงกระเทียม และผงคาจัน
- ชามที่สอง ตีไข่เตรียมไว้
- ชามที่สาม ผสมผงขนมปังป่น และใบโหระพาสับเข้าด้วยกัน หรือจะใส่ผงเครื่องเทศ เช่น ออริกาโนด้วยก็ได้
- อุ่นน้ำมันในกระทะทอด ตั้งไฟปานกลาง อย่าให้ร้อนมากนะค่ะ แป้งจะไหม้ไปเสียก่อน
- เตรียมหั่นปลาหมึกเป็นแว่นๆ ไว้ แล้วก้อจุ่มชามที่เราเตรียมไว้ คือคลุกแป้งชามแรก เขย่าเอาผงแป้งออกบ้างนะค่ะ แล้วก็จุ่มลงชามไข่ แล้วก็เอาไปคลุกกับผงขนมปังป่น เล็งๆดูนะค่ะ ว่าปลาหมึกเราโดนหุ้มไว้ทั่วแล้ว
- นำทอดลงกระทะให้เหลืองสวย แล้ววางพักลงบนกระดาษซับน้ำมัน หลังจากนั้นเราสามารถ เพิ่มเกลือ และพริกไทย เพิ่มรสชาดเสริฟร้อนๆ บนจานพร้อมผักสด และ มะนาวหั่นแว่น
ปลาหมึกทอดสามารถทานได้กับน้ำจิ้มต่างๆที่คุณชอบ แต่ครั้งนี้เราจะทำ Bruchetta ที่สามารถทานเข้ากัน และให้ความรู้สึกสดชื่นดีด้วย
สูตรการทำ Bruchetta แบบง่ายๆ คลิ๊กที่นี่เลยค่ะ
สูตรโดย Black Momo
I love deep fried food, especially calamari. I didn’t realize that they are so easy to make that even a lazy mofo like me can succeed in making them at home too.
To make these delicious home-made calamari, just following these steps.
You’ll need 3 bowls. First bowl, season half a cup of flour with salt, pepper, garlic salt and cajun spices. Then, beat one egg into the second bowl.
Mix Panko breadcrumbs with basil (and other herbs like oregano if you like) in the third bowl.
Preheat canola oil in a deep frying pan and bring it to about medium heat, you don’t want the oil too hot or the batter will quickly burn.
Dust defrosted squid rings into the first bowl with flour, shake off excess. Dip the squid into the egg bowl and then the panko breadcrumbs. Make sure the squids are fully covered in batter.
Deep fry the calamari until they turn golden brown. Place the calamari on paper towel to absorb the oil, you can add more salt and pepper to taste at this time.
Served hot on bed of arugula and a wedge of lime or lemon.
You can enjoy calamari with all kinds of sauces or dips. I decided to go with bruchetta for a more refreshing taste.
To make a quick and easy bruchetta, all you need to do is click here
Hope you enjoy the recipe..Bon appetit !
Recipe by Black Momo
No comments:
Post a Comment