Special Thanks to Bloggang and Pantip Members

ขอขอบคุณ พี่ๆน้องๆชาว Bloggang ที่ให้ความช่วยเหลือโครงการนี้
Blog..ชั้นเอง ของพี่เหมียวที่ช่วยสนับสนุน ทำให้ได้สูตรอาหารเพิ่มขึ้นเรื่อยๆ
--------------------------------------------------------------

Monday, June 14, 2010

Recipe 14* Prawn and Shiitake Stir-Fry กุ้งผัดเห็ดหอม

คุณแนน จาก Singapore ได้ให้สูตรการทำ กุ้งผัดเห็ดหอม และส่งรูปขั้นตอนโดยละเอียดกับเรา เธอบอกว่าเมนูง่ายๆแต่ว่าอร่อยเสมอ

ถ้าชอบสูตรนี้ ท่านสามารถบริจาคเงินหรือสิ่งของให้น้องๆบ้านโฮมฮัก โดยดูรายละเอียดการบริจาค Click ที่นี่


-----------------------------------------
We got the recipe from Khun Nan, Singapore. She showed us how easy to cook "Prawn and Shiitake stir-fry"...Quick, Easy & Simply delicious!!

If you like this recipe, please donate fund or objects to Bann Home Hug. Click here for donation instruction



กุ้งผัดเห็ดหอม

ส่วนผสม
กุ้งแชบ๊วย 10 ตัว
เห็ดหอมสด (ตัดโคนแข็ง + หั่น 4) 8 ดอก
ต้นหอม (หั่นเป็นท่อน) 2 ต้น
กระเทียมสับ 1 ช้อนโต๊ะ
ซีอิ๊วขาว 2 ช้อนโต๊ะ
น้ำต้มสุก 1/4 ถ้วย
น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ




วิธีทำ
1. ตั้งกระทะน้ำมันบนไฟกลาง พอน้ำมันร้อน ใส่กระเทียมลงเจียวจนเหลืองหอม





2. ใส่กุ้ง ลงผัดจนเกือบสุก ปรุงรสด้วยซีอิ๊วขาวเล็กน้อย เติมน้ำต้มสุกครึ่งหนึ่งพอขลุกขลิก



3. ใส่เห็ดหอม ต้นหอม ผัดให้เข้ากัน ปรุงรสอีกทีด้วยซีอิ๊วขาวที่เหลือ ผัดพอทั่ว




******************************************
Prawn and Shiitake stir-fry

Ingredient

10 Banana Prawns, peeled and deveined
8 Shiitake Mushroom, cut in 4 pieces
2 Scallion, cut into 1 inch pieces
1 tbsp of garlic, finely chopped
2 tbsp of light soy sauce
¼ cup of stock soup or water
2 tbsp of vegetable oil


Method

1. Put the wok on the medium heat. Add in vegetable oil till it is hot, then add in garlic and sauté until it is fragrance and turn into golden color
2. Add in praws. Stir-fry till it is almost cooked. Add light soy sauce and stock soup/ water in.
3. Add shiitake and scallion. Stir-fry until they are just tender. Serve.

Hope you enjoy the recipe..Bon appetit !

Recipe by
Khun Nan, Singapore

No comments:

Post a Comment