Special Thanks to Bloggang and Pantip Members

ขอขอบคุณ พี่ๆน้องๆชาว Bloggang ที่ให้ความช่วยเหลือโครงการนี้
Blog..ชั้นเอง ของพี่เหมียวที่ช่วยสนับสนุน ทำให้ได้สูตรอาหารเพิ่มขึ้นเรื่อยๆ
--------------------------------------------------------------

Sunday, June 6, 2010

Recipe 3* Homemade Tofu drizzle with soy sauce and sesame oil


Homemade Tofu drizzle with soy sauce and sesame oil
เต้าหู้ราดซอสถั่วเหลืองและน้ำมันงา

by Pim

ท่านสามารถทำเต้าหู้เองด้วยวิธีง่ายๆ เมนูง่ายๆ เสริมสุขภาพ


ถ้าชอบสูตรนี้ ท่านสามารถบริจาคเงินหรือสิ่งของให้น้องๆบ้านโฮมฮัก โดยดูรายละเอียดการบริจาค Click ที่นี่

-----------------------------------------

A healthy dish..Homemade tofu. Quick and easy!!

If you like this recipe, please donate fund or objects to Bann Home Hug. Click here for donation instruction.



สำหรับ 3 ท่าน
เตรียมของ 5 นาที
ปรุงอาหาร 30 นาที


เครื่องปรุง
ไข่ไก่ 3 ฟอง
น้ำเต้าหู้ จืด 250 มล.
เกลือ 1/4 ช้อนชา

วิธีการทำ
- ตอกไข่ใส่ชาม ตีเบาๆ เพราะเราไม่ต้องการฟองอากาศเข้าไป
- ผสมเกลือ และน้ำเต้าหู้เข้าด้วยกัน
- เอาส่วนผสมของไข่ และน้ำเต้าหู้รวมกัน
- เอา wrap มารองก้นถ้วยเพื่อเวลาเราเอาเต้าหู้ออกจากพิมพ์จะได้ง่ายขึ้น
- เอา wrap ห่อซ้ำด้านบน เพื่อกันหยดน้ำ
- นำไปนึ่ง ไฟต่ำๆ ประมาณ 20 นาที

เมื่อเสร็จ ราดด้วยซอสถั่วเหลือง และน้ำมันงา และโรยด้วยหอมแดงเจียว และต้นหอม เพียงแค่นี้ก้อเสร็จแล้วค่ะ


Serving: 3 persons
Prepare: 5 mins
Cooking time: 30 mins




Ingredient for egg tofu:
3 eggs
250 ml unsweetened soy bean milk
1/4 tsp salt




Method:


- Break eggs into a bowl, lightly beat it
- Mix soy milk and salt together
- Mix everything together
- Lined with cling wrap before pouring all mixture into it
- Cover with cling wrap on top to prevent water droplets while steaming.
Steam over low heat for 20 minutes.

Drizzle the tofu with soy sauce and sesame oil,
Add chopped spring onions, fresh red chillies and deep-fried shallots.


Hope you enjoy the recipe..Bon appetit !
Recipe by Pim

No comments:

Post a Comment