Special Thanks to Bloggang and Pantip Members

ขอขอบคุณ พี่ๆน้องๆชาว Bloggang ที่ให้ความช่วยเหลือโครงการนี้
Blog..ชั้นเอง ของพี่เหมียวที่ช่วยสนับสนุน ทำให้ได้สูตรอาหารเพิ่มขึ้นเรื่อยๆ
--------------------------------------------------------------

Sunday, June 20, 2010

Recipe 20* Ham and Cheese Puff by Khun Febie, Bloggang

By Khun Febie, Bloggang
Green Mountain State Vermont, United States

สวัสดีค่ะ เราได้รับสูตรนี้จากคุณ Febie จาก Bloggang ค่ะ คุณ Febie มี Blog การทำอาหาร และขนมที่อธิบายการทำไว้อย่างละเอียด และยังถ่ายรูปอาหารที่เธอทำไว้อย่างสวยงาม ท่านสามารถแวะชม Blog ทำอาหารของเธอได้ที่นี่ค่ะ

ถ้าชอบสูตรนี้ ท่านสามารถบริจาคเงินหรือสิ่งของให้น้องๆบ้านโฮมฮัก โดยดูรายละเอียดการบริจาค Click ที่นี่
-----------------------------------------
We got this recipe from Khun Febie, another bloggang member. She has her own cooking blog that showing us how to stops with professional look photos. Click here to visit her cooking blog for other wonderful recipes.

If you like this recipe, please donate fund or objects to Bann Home Hug. Click here for donation instruction

ชอบใจโปรเจค Cooking For Hope นี้มั่กๆ

ทำให้เราหาเหตุทำขนมลงบล็อกได้เยอะดี

ของกินที่ทำด้วยพายชั้น เป็นของชอบของเราค่ะ

สามารถพลิกแพลงทำขนมได้หลากหลายมากกกก

วันนี้เราทำ Ham and cheese puff

ซึ่งก็เคยทำไปแล้ว

แต่วันนี้มาในรูปแบบมที่ต่างไป



แต่เราต้องเริ่มจาก พัพฟ์เพสตรี้

จะซื้อมาก็ได้

แต่เราทำเองจากสูตรนี้


Rough Puff Pastry
adapted from Michel Roux courtesy of Tartelette



2 1/4 cups (300gr) all purpose flour 


1 1/4 cup (300gr) unsalted butter, cold and cut into 1/4-inch cubes 


1/2 teaspoon (3gr) salt

1/2 cup (125ml) ice-cold water 


Place the flour in a large bowl and make a well in the center.

Add the butter and salt right in the well and work them together with the flour, using your fingertips, gradually drawing in more flour into the center.

When the butter pieces have reached pea sized pieces and the mixture appears grainy, gradually add the ice water and mix until it is all incorporated.

Do not overwork the dough.

Roll it into a ball, cover with plastic wrap and refrigerate 20 to 30 minutes. 


On a lightly flour work area, roll the dough to an 8×4-inch rectangle.

Fold it into three and give it a quarter turn.

Roll it into another 8×4-inch rectangle again and fold it in three again.

These are the first 2 turns.
Cover with plastic wrap and refrigerate again for 30 minutes.


Give the chilled dough 2 more turns, rolling and folding as previously described. The pastry is ready then.

Cover with plastic wrap and refrigerate for 30 minutes.


พอได้แบบนี้ แช่เย็นไว้ก่อน


เราก็เตรียมของกัน

-พัพฟ์เพสตรี้

-แฮม หั่นเล็กๆ 1 ถ้วย

-เชดดาชีสขูดเป็นเส้นๆ 1 ถ้วย

รีดแป้งให้บาง เป็นรูปสี่เหลี่ยม



ลืมไป ต้องมีไส้ก่อน

หั่นแฮม และขูดชีส ใช้เชดดาชีส มันนะไม่ละลายเวลาอบ


โรยแฮมและชีสลงไปคึร่งหนึ่งของแผ่นแป้งที่รีดไว้


พับด้านที่ว่างๆมาปิด


แล้วตัดเป็นสี่เหลี่ยม ขนาดพอดีๆ



นำมาวางเรียงลงในถาด



โรยด้วยชีสที่เหลือ


เอาไปแช่เย็นซัก 15 นาที

ระหว่างนี้เปิดเตา 400 F

อบจนเหลือง 20 นาที


แบบม้วนกลมก็ทำไว้ค่ะ


เสร็จแล้นนน



หาชากาแฟมากินกัน


Hope you enjoy the recipe..Bon appetit !

Recipe by
Khun Febie, Bloggang
Green Mountain State Vermont, United States

No comments:

Post a Comment