Special Thanks to Bloggang and Pantip Members

ขอขอบคุณ พี่ๆน้องๆชาว Bloggang ที่ให้ความช่วยเหลือโครงการนี้
Blog..ชั้นเอง ของพี่เหมียวที่ช่วยสนับสนุน ทำให้ได้สูตรอาหารเพิ่มขึ้นเรื่อยๆ
--------------------------------------------------------------

Monday, June 28, 2010

Recipe 33* HOME-MADE TIRAMISU by Marco Gorin

By Marco Gorin
Charity Trekking 2010 for Home Hug


นอกจากเป็นผู้ริเริ่มโครงการ Charity Trekking เพื่อบ้านโฮมฮัก คุณมาร์โก้ยังชื่นชอบในการทำอาหารอีกด้วย คุณมาร์โก้ได้ให้สูตร Tiramisu สูตรประจำครอบครัวอิตาเลียนของแท้ โดยสูตรนี้มาจากคุณแม่ของคุณมาร์โก้ ที่ท่านเองก็สามารถนำมาทำเองได้ง่ายๆ ที่บ้านค่ะ

ถ้าชอบสูตรนี้ ท่านสามารถบริจาคเงินหรือสิ่งของให้น้องๆบ้านโฮมฮัก โดยดูรายละเอียดการบริจาค Click ที่นี่

-----------------------------------------
We got this recipe from Khun Marco, the founder of Charity Trekking 2010 for Home Hug Foundation. He told us that Tiramisu literally translates to "pick me up”. This is his mother's recipe, which will pick up anybody who tries it

If you like this recipe, please donate fund or objects to Bann Home Hug. Click here for donation instruction







สำหรับ 6-8 ท่าน

ส่วนผสม

เลดี้ฟิ้งเกอร์ 1 แพ็ค
ไข่แดง 4 ฟอง
น้ำตาล 1/2 ถ้วย
มาสคาโปนชีส 1 ปอน์ด
เฮฟวี่ครีม 1 ถ้วย
น้ำกาแฟเอสเพรสโซ่ หรือ กาแฟเข้มๆ 1 ถ้วย
ผงโกโก้ 1/4 ถ้วย (เจ้าของสูตรบอกว่า ชอบยี่ห้อ Van Hauten)

วิธีทำ
- ในชามใบใหญ่ ตีไข่แดงกับน้ำตาลให้ข้นและสีเหลืองนวลๆ
- ใส่มาสคาโปนชีส ผสมให้ทั่วกัน

- ในชามใบเล็ก ให้ตีครีมจนตั้งยอด ผสมกับส่วนผสมของไข่และชีส

- แบ่งขนมเลดี้ฟิงเกอร์เป็นสองส่วน อย่างละครึ่ง จุ่มเลดีฟิงเกอร์ในน้ำกาแฟที่ละครึ่ง ระวังอย่าให้ชุ่มน้ำจนเกินไป แล้วนำไปเรียงบนถาดอบแบนขนาด 9 x 13 นิ้ว

- เทส่วนผสมของชีสและครีมที่เตรียมไว้ ครึ่งส่วน ปาดหน้าให้เรียบ

- นำขนมเลดี้ฟิงเกอร์ที่เหลืออีกครึ่ง จุ่มลงในน้ำกาแฟ และเรียงหน้าบนชั้นครีม

- นำส่วนผสมของครีมที่เหลือปาดหน้าอีกชั้นนึง

- นำไปแช่เย็นอย่างน้อย 2 ชม และโรยผงโกโก้ ก่อนเสริฟ

********************************************************


SERVES 6-8

What’s needed to get started

1 package of Savoiardi (Italian Lady Fingers), 4 fresh egg yolks, 1/2 cup of sugar, 1 lb of Marscapone cheese, 1 cup of heavy cream, 1 cup freshly made espresso coffee or a very strong coffee, 1/4 cup cocoa powder - I personally recommend Van Hauten

Method of preparation

• In a large bowl, beat egg yolks with sugar until the mixture is thickened and light lemon color.

• Add the marscapone cheese and mix thoroughly.

• In a medium bowl whip the cream until stiff peaks form. Fold the cream into the cheese mixture.

• Dip the Savoiardi in espresso (do not soak them!!!) and line a 9 x 13 inch pan with them.

• Pour in half the cheese mixture and smooth.

• Add another layer of the Savoiardi dipped in espresso.

• Pour the remaining cheese mixture on top and smooth.

• Chill in refrigerator for 2 hours and dust with cocoa powder before serving.

Hope you enjoy the recipe..Bon appetit !

Recipe by
Marco Gorin

No comments:

Post a Comment