Special Thanks to Bloggang and Pantip Members

ขอขอบคุณ พี่ๆน้องๆชาว Bloggang ที่ให้ความช่วยเหลือโครงการนี้
Blog..ชั้นเอง ของพี่เหมียวที่ช่วยสนับสนุน ทำให้ได้สูตรอาหารเพิ่มขึ้นเรื่อยๆ
--------------------------------------------------------------

Monday, June 14, 2010

Recipe 13* Lemon Cheesecake Recipe (Low fat)

by Mrs Linda Howlett, England


Cooking For Hope ได้รับสูตรนี้จาก Mrs. Howlett ประเทศอังกฤษค่ะ เธอทราบข่าวเกี่ยวกับโครงการ Cooking For Hope นี้จากญาติที่อาศัยอยู่ในประเทศไทย จึงอยากส่งผ่านสูตรนี้เพื่อเด็กๆบ้านโฮมฮักค่ะ

สำหรับท่านที่ชอบรสชาติของครีมชีส กลิ่นหอม และรสเปรี้ยวของมะนาว สูตร Lemon Cheese Cake จาก Mrs Howlett จะถูกใจท่านแน่นอน โดยเฉพาะสาวๆที่ต้องการควบคุมน้ำหนัก แต่อยากรับประทานของหวาน

ถ้าชอบสูตรนี้ ท่านสามารถบริจาคเงินหรือสิ่งของให้น้องๆบ้านโฮมฮัก โดยดูรายละเอียดการบริจาค Click ที่นี่

-----------------------------------------
Cooking For Hope received this recipe from Mrs. Howlett, England. She knew our project from her relative living in Thailand and would like to contribute her “Lemon Cheesecake” recipe to children in Home Hug Foundation.

For those who love the flavor of cream cheese and the fresh scent of lemon, you will love the recipe. Especially all girls who are always want to be diet but still prefer something sweet (yes, only a bite. Why not!)

If you like this recipe, please donate fund or objects to Bann Home Hug. Click here for donation instruction





เลม่อนชีสเค้ก สูตรไขมันต่ำ

ส่วนผสม

ไดเจสทิฟบิสกิตแบบไขมันน้อย150 กรัม หรือ 6 ออนซ์
เนยไขมันต่ำละลาย หรือ Fat- Spread 75 กรัม หรือ 3 ออนซ์
ครีมชีสไขมันต่ำ 200 กรัม หรือ 8 ออนซ์
วิปปิ้งครีมไขมันต่ำ 150 มล. หรือ ¼ ไพน์
น้ำตาลทรายแบบบดละเอียด 50 กรัม หรือ 2 ออนซ์
มะนาว 1 ผล ขูดผิว และ คั้นน้ำ

วิธีทำ

- บดบิสกิตให้ละเอียด


- ค่อยๆใส่เนยละลายลงไป บนบิสกิตที่บดแล้ว ผสมกันให้ทั่ว

- นำไปกรุลงในพิมพ์แบบแบนให้แน่น นำไปแช่ตู้เย็น

- ตีวิปปิ้งครีมจนข้นขี้น

- นำ ครีมชีส น้ำตาล น้ำมะนาว ผิวมะนาว ผสมกับวิปปิ้งครีม และตีรวมกัน

- นำส่วนผสมทั้งหมดเทลงบนบิสกิตที่ได้เตรียมไว้แล้ว แช่เย็นอย่างน้อย 1 ชั่วโมง

- ตกแต่งด้วยผลไม้เบอร์รี่สดต่างๆ (สตอเบอร์รี่ ราสเชอร์รี่ หรือ บลูเบอร์รี่)

*******************************************************


Lemon Cheesecake Recipe (Low fat)

Ingredients

150g/6oz low fat digestive biscuits
75g/3oz low fat spread, melted
200g/8oz low fat (light) cream cheese
150ml/1/4 pint low fat (light) whipping cream
50g/2oz caster sugar
Grated rind and juice of 1 lemon

Method

• Crush digestive biscuits.

• Melt low fat spread. Mix in crushed digestives.

• Use mixture to cover base of flan dish. Press down and chill in fridge.

• Whisk low fat whipping cream until thick.

• Whisk in low fat cream cheese, sugar, lemon rind & juice.

• Spread mixture over digestive base.

• Chill for one hour before serving.

• Decorate with fresh berries (strawberries/ raspberries /blueberries).

Hope you enjoy the recipe..Bon appetit !

Recipe by
Mrs. Linda Howlett, England

No comments:

Post a Comment