Special Thanks to Bloggang and Pantip Members

ขอขอบคุณ พี่ๆน้องๆชาว Bloggang ที่ให้ความช่วยเหลือโครงการนี้
Blog..ชั้นเอง ของพี่เหมียวที่ช่วยสนับสนุน ทำให้ได้สูตรอาหารเพิ่มขึ้นเรื่อยๆ
--------------------------------------------------------------

Tuesday, June 8, 2010

Recipe 6* Panko and walnut crusted tilapia with pesto

by Black Momo

เป็นสูตรอาหารจานที่ 3 ที่เราได้รับจาก Black Momo สูตรการทำอาหารง่ายๆ และสวยงามมาร่วมการทำบุญในครั้งนี้ด้วย ครั้งนี้เป็น เมนูปลานิลอบกรอบด้วยแป้งขนมปัง และวอลนัทป่น กับซอส Pesto และ Italian Salad

ถ้าชอบสูตรนี้ ท่านสามารถบริจาคเงินหรือสิ่งของให้น้องๆบ้านโฮมฮัก โดยดูรายละเอียดการบริจาค Click ที่นี่
-----------------------------------------

Another beautiful recipe from Ms. Black Momo, Panko and walnut crusted tilapia with pesto, her 3rd recipe contributed for Cooking For Hope.

If you like this recipe, please donate fund or objects to Bann Home Hug. Click here for donation instruction

ปลานิลอบกรอบด้วยแป้งขนมปัง และวอลนัทป่น กับซอส Pesto และ Italian Salad



วิธีการทำปลานิลอบกรอบ
-ทาน้ำมันพืช หรือ เนยละลายบนชิ้นปลาทั้งสองด้าน
-โรยเกลือ และพริกไทย หรือ ผงเครื่องเทศที่คุณชอบ
-นำปลาวางบนถาดอบ โรยด้วย Walnut ป่น และ แป้งขนมปัง
-อุ่นเตาที่ 350 c ให้เตาร้อนสักครู่
-นำปลาเข้าอบประมาณ 12-15 นาที หรือ จนกระทั่งแป้งขนมปังเป็นสีทองสวย และเนื้อปลาสุก

ส่วนผสม Pesto
Pine Nut หรือ Walnut 100 กรัม
น้ำมันมะกอก
โหระพาสับ
เกลือเล็กน้อย
กระเทียม 1-2 กลีบ
มะเขือเทศตากแห้งสับเล็กน้อย

วิธีทำ
นำถั่ว กระเทียม เกลือ ใบโหระพา ใส่น้ำมันมะกอก เพื่อให้เนื้อของส่วนผสมเข้ากัน เพิ่มมะเขือเทศตากแห้งสับเล็กน้อยให้รสชาดเด่นขึ้น ปั่นรวมกัน

จัดจานเสริฟ
ท่านสามารถนำ Pesto ที่ได้ราดบน Pasta ที่ท่านชื่นชอบ
ใส่ชีส Parmesan โรยหน้าเพื่อเพิ่มความเข้มข้น
วางเนื้อปลาอบกรอบที่เสร็จแล้วด้านบนสุด เพิ่มชิ้นมะนาว ทานพร้อมสลัดที่ท่านชอบ เท่านี้ก็พร้อมเสริฟได้แล้วค่ะ

Italian Salad สูตรพิเศษของแถมจาก Black Momo
เตรียมชามใบใหญ่เพื่อผสมสลัด ใส่ผักสลัดใบเขียว Arugula, แฮม Prosciutto, มะเขือเทศสีดาผ่าครึ่ง,กระเทียมสับ โรยด้วยน้ำมันมะกอก และน้ำมะนาวสด คลุกเคล้าให้เข้ากัน ปรุงรสด้วยเกลือ พริกไทย และเพิ่ม Parmesan ชีส เป็นอันเรียบร้อย

************************************************

Panko and walnut crusted tilapia with pesto

Crusted Tilapia
Spray vegetable oil on of both sides the tilapia (you can coat it with melted butter as well). Season tilapia with salt and pepper. I actually went all out with every spice I had at home; basil, oregano, paprika, garlic salt, lemon pepper, etc. The more flavour on the fish the better. Place the tilapia on the baking sheet, top the fish with crushed walnuts and panko breadcrumbs. Preheat oven to 350 c and once it’s ready, pop those babies in for about 12-15 minutes until the crust turns golden and the fish is flaky.



Pesto
100 g pine nuts (or you can substitute walnuts cuz they’re way cheaper)
olive oil
chopped basil
a pinch of salt
1-2 clove of garlic
chopped sun-dried tomatoes

In a food processor, puree garlic, pine nuts/walnuts, salt, and basil together, drizzling olive oil so it becomes a smooth paste. I add a bit of sun-tomatoes in there just for extra kick in flavour. Once all the ingredients blend together, scoop pesto over a bed of your favorite pasta. Grate Parmesan on top for extra creaminess. Lay the baked tilapia on top with a slice of lemon.


Easy and tasty Italian garden salad

It’s the exact same recipe from Italian restaurants that serve the exact same dish for 7-10 dollars!

In a large bowl mix, organic baby arugula, fresh prosciutto, halved grape tomatoes, chopped garlic together. Drizzle with olive oil and fresh lemon juice, and toss everything together. Season with salt and pepper, and add shaved Parmesan. Voila! So crisp and so fresh, I could eat this salad everyday.

Hope you enjoy the recipe..Bon appetit !
Recipe by Black Momo

No comments:

Post a Comment