Special Thanks to Bloggang and Pantip Members

ขอขอบคุณ พี่ๆน้องๆชาว Bloggang ที่ให้ความช่วยเหลือโครงการนี้
Blog..ชั้นเอง ของพี่เหมียวที่ช่วยสนับสนุน ทำให้ได้สูตรอาหารเพิ่มขึ้นเรื่อยๆ
--------------------------------------------------------------

Thursday, July 22, 2010

Recipe 51 * Spaghetti in Pesto Tomato Sauce สปาเก็ตตี้เพรสโต้ซอส

Recipy by
Khun Nan, Singapore

ถ้าชอบสูตรนี้ ท่านสามารถบริจาคเงินหรือสิ่งของให้น้องๆบ้านโฮมฮัก โดยดูรายละเอียดการบริจาค Click ที่นี่

-----------------------------------------

If you like this recipe, please donate fund or objects to Bann Home Hug. Click here for donation instruction








"Spaghetti in Pesto Tomato Sauce"


ส่วนผสม



เส้น Spaghetti (กะปริมาณสำหรับ 2 คน)
มะเขือเทศขนาดกลาง (ต้ม+ลอกเปลือกออก+หั่น 4) 4 ลูก
ใบโหระพา
กระเทียมสับ 1 ช้อนโต๊ะ
ซีอิ๊วขาว 2 ช้อนชา
Olive oil 1 ช้อนโต๊ะ
ไวน์ขาว 2 ช้อนโต๊ะ
พริกไทยดำ, เกลือป่น

วิธีการทำ


1. ตั้งกระทะ olive oil บนไฟกลาง พอนำ้มันร้อน ใส่กระเทียมลงเจียว



2. ใส่มะเขือเทศต้มที่ปอกเปลือกและหั่นแล้ว ผัดจนมะเขือเทศนิ่ม




3. ใส่ไวน์ขาว ปรุงรสด้วยพริกไทยดำ, เกลือ ตามด้วยซีอิ๊วขาวเล็กน้อย ผัดพอทั่ว

4. ใส่เส้น Spaghetti และ เพสโต ผัดพอทั่ว ตามด้วย ใบโหระพา

************************************************
Ingredient
Spaghetti Pasta (Portion for 2 persons)
4 Boiled Tomatoes, peeled and cut into 4 pieces
Basil Leaves
1 tbsp garlic, finely chopped
2 tsp soy sauce
1 tbsp olive oil
2 tbsp white wine
Salt and ground black-pepper

Method
- Add olive oil in the pan with medium heat. Add garlic and paute until it is frangance and turn into golden color
- Add tomato and stir fry until the tomato is softer
- Add white wine, soy sauce, salt and black pepper. Stir Fry.
- Add pasta in pesto. Add basil leaves. Quick Stir Fry. Serve immediately

Hope you enjoy the recipe..Bon appetit !

No comments:

Post a Comment