Special Thanks to Bloggang and Pantip Members

ขอขอบคุณ พี่ๆน้องๆชาว Bloggang ที่ให้ความช่วยเหลือโครงการนี้
Blog..ชั้นเอง ของพี่เหมียวที่ช่วยสนับสนุน ทำให้ได้สูตรอาหารเพิ่มขึ้นเรื่อยๆ
--------------------------------------------------------------

Thursday, July 22, 2010

Recipe 53* Snickerdoodles Cookie สนิกเกอร์ดูดเดิ้ล คุ้กกี้


By Kelly, USA


ถ้าชอบสูตรนี้ ท่านสามารถบริจาคเงินหรือสิ่งของให้น้องๆบ้านโฮมฮัก โดยดูรายละเอียดการบริจาค Click ที่นี่

-----------------------------------------

If you like this recipe, please donate fund or objects to Bann Home Hug. Click here for donation instruction

ส่วนผสมของแป้ง



มาการีน1/2 ถ้วย
เนยจืด 1/2 ถ้วย
น้ำตาล1 1/2 ถ้วย
วานิลา1 ช้อนชา
เบกกิ้งโซดา 2 ช้อนชา
ไข่ไก่ 2 ฟอง
เกลือ 3/4 ช้อนชา
2 3/4 ถ้วย แป้งอเนกประสงค์


ส่วนผสมของผงโรยหน้า
น้ำตาล 1/2 ถ้วย
อบเชย 2 ช้อนชา

ขั้นต้อนการทำ
- อุ่นเตาที่ 400 F หรือ 200 C. ทาไขมัน หรือวางกระดาษไขบนถาดอบ
- วิธีการทำแป้ง โดยการเตรียมอ่างผสมขนาดกลาง ผสมมาการีน เนย น้ำตาล วนิลา และเบกกิ้งโซดาเข้าด้วยกัน ผสมกันให้เป็นเนื้อครีม หลังจากนั้นตอกไข่ใส่ในส่วนผสมนี้ ตีส่วนผสมให้เข้ากันให้ทั่วถึง ปาดอ่าง

- แล้วเพิ่มแป้งลงไปในส่วนผสม แล้วคนช้าๆ จนกระทั่งส่วนผสมเป็นเนื้อเดียวกัน

- วิธีการทำผงโรย ให้นำน้ำตาล และอบเชย ผสมรวมกันในถาดก้นตื้น หรือ ถุงพลาสติก
- หลังจากที่ได้แป้งมา ให้ใช้ที่ตักไอศครีม หรือ มือก็ได้ค่ะ ถ้าไม่มีสคูปตัก ตักแป้งประมาณ 1 ช้อนโต๊ะ แล้วปั้นให้เป็นก้อนกลมๆ หลังจากนั้นเอาไปคลุกกับผงน้ำตาลและซินนามอนที่เตรียมไว้

-เมื่อได้ก้อนแป้งคลุกน้ำตาล 5-6 ลูก ให้วางบนถาดอบที่วางกระดาษไขไว้ โดยมีระยะห่างระหว่างชิ้นประมาณ 1 1/2 นื้ว
- ให้ใช้ก้นแก้วกดบนแป้งแต่ละอันให้แบนลง กะให้มีความหนาของแป้งประมาณ 1/2 นิ้ว
- อบประมาณ 8 นาที หรือ จนกระทั่งเป็นสีเหลืองทองรอบๆขอบของชิ้นขนม

- นำออกจากเตา แล้ววางบนลงตะแกรงจนกระทั่งเย็น

หากส่วนผสมของน้ำตาลและอบเชยเหลือ อย่าทิ้งนะค่ะ นำมาโรยบนขนมปังปิ้งทาเนยเป็นอาหารเช้าได้ค่ะ

*****************************************************


snickerdoodles....


Dough:
1/2 cup (3 1/4 ounces) vegetable shortening (margarine)
1/2 cup unsalted butter
1 1/2 cups sugar
1 teaspoon vanilla extract
2 teaspoons baking powder
2 large eggs
3/4 teaspoon salt
2 3/4 cups unbleached all-purpose flour


Coating:
1/2 cup sugar
2 teaspoons cinnamon


- Preheat oven to 400'F. Lightly grease (or line with parchment) two baking sheets.
- To make the dough: in a medium-sized bowl, cream together the shortening, butter, sugar, vanilla, and baking powder, beating until smooth. Add eggs, again beating until smooth, stopping to scrape bowl once. Add the flour, mixing slowly until combined.
- To make the coating: mix the sugar and cinnamon together in a shallow bowl (or in a large plastic bag).
- Using a cookie scoop or your fingers, dip out 1 level tablespoon of dough and roll it into a ball. Place the ball in the bowl or bag of cinnamon sugar. When you've got five or six dough balls in the sugar, gently shake them until they're completely coated. Place them on the prepared baking sheets, about 1 1/2 inches apart. Using the bottom of a glass, flatten each cooking to about 1/2 inch thick. Repeat with the remaining dough.
- Bake for 8 minutes, or until they're golden brown around the edges. Remove from the oven and transfer to a rack to cool.


This is very easy to make if you can easily find ingredients in Thailand. Don't throw away the leftover cinnamon sugar after making cookies, it is really yummy on the buttered toast for breakfast.


Kelly
USA
Hope you enjoy the recipe..Bon appetit !

No comments:

Post a Comment